Yöpyminen Haminassa

Vaikka Hamina on pieni kaupunki, majoitusmahdollisuuksia on runsaasti. Joku valitsee hotellin tai hostellin, kun taas toisille paras vaihtoehto on perhemajoitus. Myös mökkimajoitus on Haminassa mahdollista. Käymme läpi, millaisia vaihtoehtoja majoittujalle Hamina tarjoaa, ja annamme vinkkejä Haminaan matkaavalle turistille. Lisäksi tarkastelemme millaisia majoitusmahdollisuuksia Haminan lähialueet, kuten esimerkiksi Kotka, tarjoavat. Haminan ongelmana on, kuten monissa suomalaisissa kaupungeissa, että majoitus voi olla varsin hintavaa. Siksi onkin tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja, koska näin on mahdollista säästä huomattava summa rahaa. Viime vuosina majoitustarjonta eri puolilla maailmaa on monipuolistunut, erityisesti erilaisten palvelujen kautta, jonka kautta kuka tahansa voi vuokrata asuntoaan.

Vastaus kysymykseen: miksi majoittua Haminassa?

Hamina sijaitsee valtatie 7:n varrella Helsingin ja Venäjän raja-aseman Vaalimaan välissä. Monelle Venäjälle matkaavalle pysähtyminen yöksi Haminassa voi olla varteenotettava vaihtoehto. On kuitenkin hyvä pohtia sitä, kannattaako mieluummin yöpyä Venäjällä, jossa hintataso on edullisempaa kuin Suomessa. Haminassa on myös paljon mielenkiintoista nähtävää ja se on miellyttävä matkailukaupunki. Monet tulevatkin Haminaan katsomaan nähtävyyksiä ja jäävät mielellään kaupunkiin yöksi. Joillekin rauhallisempi Hamina voi myös olla parempi vaihtoehto kuin väkirikkaampi Kotka.

Monille majoittuminen Haminassa on käytännöllisesti paras vaihtoehto. Erityisesti tapahtuminen, kuten Hamina Tattoon aikana majoituskapasiteetti on yleensä täynnä. Samoin esimerkiksi Haminaan työn tai liikeasioiden puolesta matkustaville yöpyminen kaupungissa on järkevää. Tosin moni valitsee myös yöpymisen läheisessä Kotkassa, jossa majoitustarjonta on monipuolisempaa kuin Haminaa. Seuraavaksi käsittelemme kuitenkin Haminan hotellitarjontaa.

Hotellit ja hostellit

Moni valitsee hotellin Haminassa yöpymiseen. On huomioitava, että hostellitarjonta Haminassa on varsin suppea, tarkkaan ottaen hostellin kriteerit täysin täyttävää majoituspaikka ei Haminassa ole. Ehkä tunnetuin hotelli Haminassa on Haminan Seurahuone. Hotellissa on ilmainen nettiyhteys ja oma parkkipaikka. Lisäksi hotellissa on yökerho ja karaokebaari. Huoneissa on puulattia ja kahvinkeitin. Joissakin huoneissa on ilmastointi, kun taas joissakin huoneissa on ainoastaan tuuletin. Majoittujien on mahdollista ruokailla Kompassi-pubissa, joka sijaitsee hotellin yhteydessä. Pubissa on myös mahdollista pelata dartsia ja biljardia.

Toinen isompi hotelli Haminassa on Sibeliuskadulla sijaitseva SpaHotel Hamina. Hotellin yhteydessä on hyvin varusteltu kylpylä, jossa on useita uima-altaita. Hotellissa on 24 tuntia avoinna oleva vastaanotto. Kylpylä on suosittu matkailijoiden keskuudessa, muun muassa Venäjältä kylpylässä vierailee paljon matkailijoita. Seuraavaksi käymme läpi muita Haminan majoitusmahdollisuuksia.

Huoneistot ja pihatalot

Nyt kurkistamme Haminan huoneistotarjontaan: Myös Haminassa, niin kuin monessa muussa suomalaisessa kaupungissa on tarjolla ns. lomahuoneistoja. Tunnetuin huoneistohotelli lienee pikkuympyräkadulla sijaitseva Hamina Bastion -apartments. Huoneistohotelli sijaitsee vanhassa kaupungissa. Se sijaitsee rakennuksessa, joka on peräisin 1890-luvulta. Huoneistoissa on sauna, televisio ja langaton netti. Lisäksi huoneistoissa on keittiö ja kahvinkeitin. Bastion Apartmentsin sijainti on erinomainen lähellä linnoitusta.

On kuitenkin tarpeen huomioida, että monet esimerkiksi sosiaalisessa tai muilla alustoilla ilmoitetuista asunnoista eivät sijaitse aivan keskustassa. Myöskään majoituksen taso ei aina vastaa hotellien tasoa. Venäjän rajan läheisyyden vuoksi monet ilmoitukset esimerkiksi Airbnb:ssa ja muissa vastaavissa palveluissa ovat venäjäksi.

Leirintäalueet ja mökit

Kuten tiedämme, Suomessa on valtava määrä mökkejä, kesämökkejä mutta myös talviasuttavia mökkejä. Haminassakin mökkitarjonta on varsin runsasta. Laskettelukeskus ja Uuperinrinteet sijaitsevat 10 km päästä Haminasta. Sieltä jokainen voi löytää budjettiinsa sopivan mökin. Uuperinrinteiden mökkivuokrausta tekevät niin yksityiset kuin maanlaajuisesti toimivat keskusvaraamot. Uuperiin pääsee parhaiten autolla, mutta myös linja-autolla Haminan linja-autoasemalta. Vaikka Uuperinrinteet ovat tunnettu hiihtokeskus, löytyy alueelta tekemistä myös kesällä. Rinteet nimittäin muuttuvat Ghost Bike Parkiksi ja siellä on mahdollista harrastaa alamäkipyöräilyä. Pyöräilijät voivat käyttää laskettelurinteiden ankkurihissiä.

Haminassa on kysyntää mökeille ja esimerkiksi Haminan pitkienhiekkojen leirintäalueelle kaavailleen mökkien lisärakentamista.

Lähialueen muut majoitusvaihtoehdot

Eniten majoitusvaihtoehtoja Haminan läheltä löytyy naapurikaupungista Kotkasta. Tunnettuja kotkalaisia hotelleja ovat muun muassa Hotel Leikari ja Original Sokos Hotel Seurahuone.

  • Santalahti Resort on viiden tähden lomakeskus meren rannalla. Santalahdesta on matkaa Kotkan keskustaan vain 5 kilometriä. Santalahdessa on ennen kaikkea leirintämökkejä, mutta lomakeskuksesta löytyy myös tasokkaampia huoneistoja ja jopa luksushuvila.
  • Kotkan keskustasta löytyy tasokas s-ryhmän hotelli Seurahuone peruspalveluineen.
  • Hotelli Leikari on kolmen tähden hotelli 15 minuutin ajomatkan päässä Kotkan keskustasta. Leikarin lähellä on paljon harrastusmahdollisuuksia, esimerkiksi kalastus ja lintujen tarkkailu on mahdollista.

Kotkasta löytyy myös muita majoitusmahdollisuuksia ja toinen varsin lähellä Haminaa sijaitseva kaupunki on Loviisa, jossa on myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Vierailulle ei siis ole estettä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *